MIR Gruppen AB

PVC-Fönster

Med PVC-fönster ökar du värdet på fastigheten och komforten för de boende. Fönstren måttanpassas till fastigheten och tillverkas sedan av MIR Gruppen i Vimmerby. De är energisnåla, i stort sett underhållsfria och har en oslagbar livslängd. Ett val som ni inte kommer att ångra.

Tänk er ett nytt fönster som inte påverkas av vare sig sol, vind eller vatten. Ett förstärkt, formstabilt och mycket slagtåligt fönster som dessutom uppfyller alla krav på bullerdämpning, isolering, fogtäthet och säkerhet mot slagregn. Utförda brandtester har visat att det PVC-material vi använder till våra fönster klassas som självslocknande.

Vi skräddarsyr era PVC-fönster i vår egen fabrik i Vimmerby enligt era önskemål och behov.
Sammantaget ger detta en oslagbar livslängd på era fönster, det minskar kostnaderna för er, ökar värdet på fastigheten och – inte minst – ökar boendekomforten. Att fönstren sedan i stort sett är helt underhållsfria får ni på köpet. Inte konstigt att MIR Gruppens PVC-fönster är några av de absolut mest populära som finns på marknaden i dag.

Svensktillverkat – inte minst för miljöns skull

Som svensk tillverkare av PVC-fönster har vi mycket höga krav att leva upp till. Vi menar då inte bara kraven från våra kunder om god tillgänglighet och snabbhet vid kontakterna med oss. För våra miljö- och kvalitetsmedvetna kunders räkning är det också en självklarhet för oss på MIR Gruppen att den PVC som vi använder vid tillverkningen inte innehåller några tungmetaller. Något som tyvärr inte alltid är en självklarhet vid tillverkning utanför vårt lands gränser.

Tillsammans med några andra svenska fönstertillverkare ingår MIR Gruppen dessutom i projektet EQ-fönster. Detta är en kvalitetssäkring samt ett informationsprojekt som syftar till att minska energibehovet, era uppvärmningskostnader och därmed också minska miljöbelastningen. Det är nämligen så, att för varje kilowattimme som du sparar, minskar också koldioxidutsläppen med ett kilo.

Garantier

MIR lämnar tio års garanti på både produkten och monteringen. Även renoveringssystemen omfattas av garantin. Företaget har en solid och stabil ekonomi, vilket är en trygghet när det gäller eventuella garantiärenden.

Vad är ett PVC-fönster/kompositfönster?

MIR:s PVC-fönster (kompositfönster) har bågar och karmar som är tillverkade i PVC, polyvinylklorid. Det har många fördelar:
• underhållsfritt
• energieffektivt
• svårt att göra åverkan på och därmed är det svårare att göra inbrott i hus med kompositfönster
• hållbart med lång livslängd
• behöver inte behandlas med ytskydd, lack eller färg
• materialet kan återvinnas
• högre antändningstemperatur än furu, 390° C är brännpunkten
•  bullerisolerande
• fogtätt med hög säkerhet mot slagregn
• estetisk mångfald och kan fås i många modeller och färger

Hur är fönstren uppbyggda?

MIR:s fönster måttanpassas efter din specifika byggnad. De kan levereras med två- eller treglas isolerruta och med en stor valfrihet av glas, beslag, spröjs, ventiler, persienner och utvändig beklädnad.

 Certifikat

EQ Certifikat

Certifikat, P-märkning, MIR Gruppen AB.pdf

Certifikat P-märkning SC0902-15.pdf

Vill du veta mer?

Lämna ditt nummer så ringer vi upp!