MIR Gruppen AB

HSB i Kristinehamn

Det var lyckade fönsterbyten i bostadsrättsföreningen Strandskatans 144 lägenheter som inledde samarbetet mellan MIR och HSB i Kristinehamn år 2005. Sedan dess har ytterligare fem föreningar i Kristinehamn och Björneborg valt MIR:s lösning med lyckat resultat.

"MIR vann upphandlingen med sina prisvärda helhetslösningar."

MIR har utfört fönsterbyten i åtta stycken objekt i Kristinehamn sedan 2005. Det är ca 400 lägenheter och 2 100 fönster.

HSB i Kristinehamn förvaltar 2000 bostadsrätter och 1500 lägenheter åt allmännyttan i Kristinehamn och Björneborg, samt att man även förvaltar en del kommunala fastigheter. Dessutom har man två egna hyresfastigheter. Nina Johansson är teknisk förvaltare och bistår föreningarna bland annat med hjälp när det gäller upphandlingar:

– Vi tar alltid in tre anbud där vi granskar pris, utförande med mera. MIR har vunnit med prisvärda helhetslösningar av fönsterbyten som innefattar såväl arbete som material. De erbjuder också tio års garanti, vilket självklart är en fördel. Förutom att MIR ligger bra till på de hårda värdena så berömmer Nina deras personal och sättet som de genomför arbetet med minsta möjliga störningar för de boende.

– Det krävs smidighet, social kompetens och lyhördhet av montörerna som ska utföra arbeten hemma hos de boende. MIR:s montörerna är föredömliga och får mycket beröm av de boende. De är flexibla och väldigt snabba. De fullföljer sitt uppdrag som det är överenskommet, precis som man önskar sig. MIR:s montörer får ofta beröm för sitt bemötande och professionella sätt när de är ute på uppdrag.

– Vi har egna anställda med lång erfarenhet som utför alla våra installationer och vi är mycket noga när vi rekryterar, förklarar Anders Nyström på MIR. – Lagbasarna har stort ansvar för att det har utvecklats en bra kultur och vi har en låg personalomsättning trots att arbetet innebär tunga lyft och svåra moment. Det är väldigt viktigt att frontpersonalen har rätt attityd och det tycker jag att våra montörer verkligen har anammat.

 


Nina Johansson, HSB i Kristinehamn.

Vill du veta mer?

Lämna ditt nummer så ringer vi upp!