Fönsterbyte för er bostadsrättsförening - Referenser

Hundratals fönsterbyten åt bostadsrättsföreningar varje år

Som bostadsrättsförening vill du ofta att ett fönsterbyte ska gå snabbt och enkelt. Det utlovar vi på MIR. Varje år gör vi hundratals fönsterbyten åt bostadsrättsföreningar från norr till söder. Här berättar bostadsrättsföreningen Gruvan och Riksbyggen hur fönsterbytet har fungerat, varför de valde MIR och hur de ser på sin investering av PVC-fönster.

Välj MIR till ditt fönsterbyte och slipp tänka på tidskrävande underhåll under lång tid framöver.

Kontakta oss så hittar vi den bästa lösningen för din bostadsrättsförening.

vimarhem_topbild
Vimarhem

Uppskattat fönsteruppdrag på hemmaplan

Är det möjligt att byta över 500 fönster och fönsterdörrar i fullt bebodda hyresrätter, utan ett enda klagomål eller negativt påpekande från hyresgästerna? Självklart! Med MIR som ansvarig kan uppdragsgivaren räkna med ett bekymmersfritt utförande. Det kan Vimarhem, det kommunala bostadsbolaget i Vimmerby, intyga.

– Jag är så himla glad att hyresgästerna är nöjda, både med arbetet och fönsterna i sig. Det underlättar mycket för oss som bostadsbolag när större renoveringar går enkelt och smärtfritt, och besiktningar klaras av utan stora nedslag.

De positiva orden kommer från Lars Sandberg, projektledare för fönsterbytet hos beställaren Vimarhem. De drygt 500 fönstren och fönsterdörrarna som MIR har tillverkat, levererat och monterat, återfinns i fyra hyreshus i centrala Vimmerby. Tre på Prästgårdsgatan och ett på Ängsgatan.

I samband med fönsterbytena har Vimarhem även passat på att tilläggsisolera och sätta ny puts på fasaderna på Prästgårdsgatan.

Fördelar med PVC
En fråga som brukar uppkomma när det pratas renoveringar i allmänhet, och fönsterbyten i synnerhet, är valet av tillverkningsmaterial. PVC-fönster, MIR:s  specialitet, har flera konkurrensfördelar i relation till mer traditionella material som trä och aluminium – vilket även Vimarhem har insett.

– Till fönsterbytet på Ängsgatan provade vi PVC-fönster för första gången, och utfallet blev väldigt bra. PVC är ju så gott som underhållsfritt och lika bra som trä och aluminium. Eftersom Vimarhem är ett kommunalt bolag och därmed lyder under lagen om offentlig upphandling, är prislappen också en viktig faktor i sammanhanget.

– Så är det, och där har MIR:s PVC-fönster också en konkurrensfördel, eftersom de är så prisvärda, förklarar Lars Sandberg och fortsätter:
– För vår del är det dessutom extra roligt att MIR vunnit de senaste upphandlingarna, eftersom både deras tillverkning och huvudkontor finns här i Vimmerby.

Skulle du rekommendera andra att anlita MIR Gruppen för fönsterbyten?
– Absolut! Utöver vår första avisering har MIR skött all hyresgästkontakt och information. Och trots att det varit många hyresgäster inblandade har vi inte stött på några problem. Allt har gått hur smidigt som helst, och vad mer kan man egentligen önska av ett samarbete?

vimarhem_1

brf-vilbergen_topbild
BRF Vilbergen

"Skönt i en stor förening"

MIR toppar jubileumsåret genom att ta sig an en av de mest omfattande fönsterbytena i företagets historia. Nu får en av Sveriges största bostadsrättsföreningar 4 000 nya, underhållsfria fönster.

Med Norrköpings sjukhus och en lummig park som närmaste grannar ligger BRF Vilbergen.

Här skjuter åtta våningar höga lägenhetshus upp ur grönskan där MIR:s montörer är i full gång med fönsterbytet som kommer pågå fram till 2021. Henrik Lindqvist, styrelseledamot i föreningen, berättar att behovet av nya fönster var stort.
– Fönstren var i princip original, men hade renoverats någon gång på 90-talet. Vi hade fått klagomål från de boende att vissa fönster inte gick att öppna eller stänga. Planen var att byta fönstren 2025, men det var dags redan nu. Ränteläget var fördelaktigt och vi insåg att vi kunde betala räntan med den sänkta energikostnaden, berättar han.

Därför blev det PVC
BRF Vilbergen övervägde mellan trä- eller ett aluminiumbeklätt PVC-fönster, men valet föll till slut på det senare alternativet. Det förmånliga priset och att slippa underhåll var två starka argument för bostadsrättsföreningen.
– Den största anledningen till att välja PVC var de sparade kostnaderna. Dessutom får vi ner ljudnivån och sparar energi, säger Henrik Lindqvist.

”Tar oss på allvar”
Arbetet tog fart vid årsskiftet 2019/2020 och många lägenheter står redan klara. I de färdiga lägenheterna märker de boende redan stor skillnad på ljudnivån. Dessutom är många glada över att halvera putstiden, då de nya fönstren enbart har en in- och utsida. MIR har hittills uppfyllt alla förväntningar och Henrik är nöjd över hur samarbetet gått hittills.
– Våra förväntningar hela tiden har varit att det ska bli bra, helst ännu bättre än vad vi hade förut. Vi tycker MIR har varit väldigt bra att ha och göra med, de är tillmötesgående och det märks att de vill få det så bra som möjligt. De tar oss på allvar, säger han.

Hur ser ni på att slippa fönsterunderhåll för en lång tid framöver?
– Det är jätteskönt i en stor förening eftersom det blir tillräckligt mycket underhåll ändå. Nu senast bytte vi 786 lägenhetsdörrar, något som vi egentligen planerat att göra längre fram i tiden. Det är skönt att vara lite i framkant så att vi kan ge en bra boendemiljö till alla som bor här.

brf-vilbergen

topbild_1800x520
BRF Gruvan

Bytte fönster i 296 lägenheter

Bostadsrättsföreningen Gruvan i Nyköping valde MIR när det var dags att göra ett omfattande fönsterbyte.
– Bytet från fönster med 2-glas till PVC-fönster med 3-glas gör att vi räknar med att spara både värme och minska kostnader för underhåll, säger föreningens ordförande Johan Grönblad.

Totalt rör det sig om ett fönsterbyte i 296 lägenheter. Det är lägenheter i varierande storlekar, från ettor till femrummare. Husen är drygt 50 år gamla, byggda 1967 och 1968.

Föreningen är nöjd med slutresultatet. Johan lyfter särskilt fram att bytet till de nya fönstren till och med gick snabbare än vad det var sagt från början.

– Arbetet var beräknat att pågå under ett år, men allt var klart våren 2018, två månader tidigare än planerat. Vi är väldigt nöjda med allas insats och hur arbetet hela tiden flöt på, säger Johan Grönblad.

Varför föll valet på MIR när föreningen skulle byta fönster?

– Dels var det priset men också ett bra utförande på fönstren. Att de är tillverkade i PVC-material minimerar underhåll och ger lång livslängd på fönstren.

I fönsterbytet ingick samtliga fönster och balkongdörrar.

– Tidigare hade vi även en del franska balkonger, som nu byggdes om till ett fönster i stället, det var ett krav från Brandskyddsmyndigheten.

Johan Grönblad framhåller att MIR också svarade för en bra uppföljning när fönstren var monterade.

– Vi fick bra service efteråt när det gällde vissa justeringar så att allt ska fungera. Sammantaget är vi mycket nöjda med grabbarnas insats under hela projektet, avslutar Johan Grönblad.

kundcase_812x817

M5761-47_DN_0289