Fönsterbyte för er bostadsrättsförening - Referenser

Referenser

Låt oss kontakta dig så hittar vi den bästa lösningen för dig.

topbild_1800x520
BRF Gruvan

Bytte fönster i 296 lägenheter

Bostadsrättsföreningen Gruvan i Nyköping valde MIR när det var dags att göra ett omfattande fönsterbyte.
– Bytet från fönster med 2-glas till PVC-fönster med 3-glas gör att vi räknar med att spara både värme och minska kostnader för underhåll, säger föreningens ordförande Johan Grönblad.

Totalt rör det sig om ett fönsterbyte i 296 lägenheter. Det är lägenheter i varierande storlekar, från ettor till femrummare. Husen är drygt 50 år gamla, byggda 1967 och 1968.

Föreningen är nöjd med slutresultatet. Johan lyfter särskilt fram att bytet till de nya fönstren till och med gick snabbare än vad det var sagt från början.

– Arbetet var beräknat att pågå under ett år, men allt var klart våren 2018, två månader tidigare än planerat. Vi är väldigt nöjda med allas insats och hur arbetet hela tiden flöt på, säger Johan Grönblad.

Varför föll valet på MIR när föreningen skulle byta fönster?

– Dels var det priset men också ett bra utförande på fönstren. Att de är tillverkade i PVC-material minimerar underhåll och ger lång livslängd på fönstren.

I fönsterbytet ingick samtliga fönster och balkongdörrar.

– Tidigare hade vi även en del franska balkonger, som nu byggdes om till ett fönster i stället, det var ett krav från Brandskyddsmyndigheten.

Johan Grönblad framhåller att MIR också svarade för en bra uppföljning när fönstren var monterade.

– Vi fick bra service efteråt när det gällde vissa justeringar så att allt ska fungera. Sammantaget är vi mycket nöjda med grabbarnas insats under hela projektet, avslutar Johan Grönblad.

kundcase_812x817
M5761-47_DN_0289
topbild
Riksbyggen Nyköping

Detta avgjorde valet av fönster från MIR

Riksbyggen Nyköping har valt att anlita MIR Gruppen vid fönsterbyten i såväl större som mellanstora projekt.
- Den största entreprenaden där vi bytte ut alla fönster mot nya PVC-fönster från MIR omfattade totalt 276 lägenheter, berättar Johan Wagner, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen som är väl etablerade i stora delar av Sverige bygger bostads- och hyresrätter och utvecklar befintliga hyresrättsbestånd, som är i behov av upprustning. I Nyköping har Riksbyggen anlitat MIR Gruppen vid fönsterrenoveringar flera gånger under åren 2014-2018.

– Det är tre totalentreprenader där den minsta omfattade 18 lägenheter upp till den största med totalt  276 lägenheter, säger Johan Wagner.

I samtliga fastigheter, byggda under 50- och 60-talet, byttes de gamla fönstren ut mot nya PVC-fönster.

– Fördelen med nya PVC-fönster är att det blir tystare inomhus, bättre värmebesparing och  mycket mindre underhåll, framhåller Johan Wagner.

Därför valde Riksbyggen MIR
Johan ser ett stort värde i att MIR tar ansvar för hela produktionskedjan från kontrollmätning och tillverkning av fönster vid fabriken i Vimmerby till leverans och montage hos kund.

– Styrkan är hög leveranssäkerhet, egen produktion, egna montörer och att arbetet blir utfört inom angiven tidsplan. Uppstår problem löser de även det. Genom att allting fungerar bra, allt från personal till produktion och färdigt montage, gör det att MIR får frågan igen vid nya projekt, säger Johan Wagner.

 

johan_w
M5761-47_DN_0656

Varför valet föll på MIR Gruppen från början, då Riksbyggen gjorde en konkurrensupphandling och gick ut med förfrågningsunderlag till flera företag, förklarar Johan så här:

– Det som avgjorde var intrycket vi fick genom ett bra bemötande och hög service, att priset också låg rätt gjorde att vi valde MIR.